המון זמן עבר מאז שפרסמתי פה מתכון שווה לעוגיות מיוחדות.
זה לא שאין לי מתכונים או שאני לא אופה, אלא שבשל העשייה היומיומית כמעט, המתכונים נדחקים איפהשהוא לירכתי במת העשייה והיצירה ולא מקבלים את המקום הראוי להם.
לפיכך, החלטתי עכשיו שזה זמן מצויין למתכונים מעולים, בעיקר לכל אלה שמנקים את הקמח מהמדפים, ואת המדפים מהקמח וכמובן שגם לכל השאר.
היתרון של עוגיות האגוזים האלה, מלבד היותן טעימות מאודדדדד, הוא שהן קלות ומהירות להכנה. שנתחיל?
המצרכים הדרושים:
250 גר' אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 חבילות חמאה 200 גרם כל אחת
4 כוסות קמח
10 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
לתשומת לב הרגישים לגלוטן - ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי.
ההכנה:
יש להמיס את החמאה (אפשר במיקרו), להוסיף את שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
ליצור כדורים קטנים מהבצק (כ-3 ס"מ קוטר), להניחם בתבנית במרחק אחד מהשני.
לאפות כ - 15 דקות ב - 160 מעלות.
לאחר שהעוגיות מתקררות, יש לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש...
כמה פשוט, ככה גם טעים.
שימו מים לקפה, אני באה...
אה, רגע... לפני כן... כחלק מההכנות לפסח יש להיערך גם בגזרת המתנות, נכון?
רציתי לומר שאני משתתפת בשני ירידים, ביחד עם עוד בנות מוכשרות שיוצרות ומארגנות מבחר רב של מתנות יפות למארחים, למתארחים, לאחיות ולאחים...
אז ככה -
היריד הראשון יערך ביום חמישי הקרוב, בביתה המהמם של מיכל המקסימה ברחוב מבוא הארז 5 בהר אדר, בין השעות 14:00 - 19:00, וכל תושבי הסביבה שקוראים כאן מוזמנים בכיף.
היריד השני בו אני משתתפת יערך בסטודיו של איילה ארבל בנס ציונה, במסגרת יום בתים פתוחים שעורכת עיריית נס ציונה לאומנים, ביום שישי, 30.3.12, בין השעות 9:00 - 14:00. במכירה ישתתפו בנות מקסימות במגוון תחומים - בגדי ילדים, קרמיקה, עיצובים בנייר, בובות ומוצרים תפורים, וגם אני עם שלל עבודותי.
בין מוצרי הפעם יהיו גם כונניות שעונים לשעבר, כמו זה שממש אתמול סיימתי להכין -
להתראות בשמחות,
יעל.
זה לא שאין לי מתכונים או שאני לא אופה, אלא שבשל העשייה היומיומית כמעט, המתכונים נדחקים איפהשהוא לירכתי במת העשייה והיצירה ולא מקבלים את המקום הראוי להם.
לפיכך, החלטתי עכשיו שזה זמן מצויין למתכונים מעולים, בעיקר לכל אלה שמנקים את הקמח מהמדפים, ואת המדפים מהקמח וכמובן שגם לכל השאר.
היתרון של עוגיות האגוזים האלה, מלבד היותן טעימות מאודדדדד, הוא שהן קלות ומהירות להכנה. שנתחיל?
המצרכים הדרושים:
250 גר' אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 חבילות חמאה 200 גרם כל אחת
4 כוסות קמח
10 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
לתשומת לב הרגישים לגלוטן - ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי.
ההכנה:
יש להמיס את החמאה (אפשר במיקרו), להוסיף את שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
ליצור כדורים קטנים מהבצק (כ-3 ס"מ קוטר), להניחם בתבנית במרחק אחד מהשני.
לאפות כ - 15 דקות ב - 160 מעלות.
לאחר שהעוגיות מתקררות, יש לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש...
כמה פשוט, ככה גם טעים.
שימו מים לקפה, אני באה...
אה, רגע... לפני כן... כחלק מההכנות לפסח יש להיערך גם בגזרת המתנות, נכון?
רציתי לומר שאני משתתפת בשני ירידים, ביחד עם עוד בנות מוכשרות שיוצרות ומארגנות מבחר רב של מתנות יפות למארחים, למתארחים, לאחיות ולאחים...
אז ככה -
היריד הראשון יערך ביום חמישי הקרוב, בביתה המהמם של מיכל המקסימה ברחוב מבוא הארז 5 בהר אדר, בין השעות 14:00 - 19:00, וכל תושבי הסביבה שקוראים כאן מוזמנים בכיף.
היריד השני בו אני משתתפת יערך בסטודיו של איילה ארבל בנס ציונה, במסגרת יום בתים פתוחים שעורכת עיריית נס ציונה לאומנים, ביום שישי, 30.3.12, בין השעות 9:00 - 14:00. במכירה ישתתפו בנות מקסימות במגוון תחומים - בגדי ילדים, קרמיקה, עיצובים בנייר, בובות ומוצרים תפורים, וגם אני עם שלל עבודותי.
בין מוצרי הפעם יהיו גם כונניות שעונים לשעבר, כמו זה שממש אתמול סיימתי להכין -
להתראות בשמחות,
יעל.
400 גרם חמאה??? יש לי מתכון עם 230 גרם....
השבמחקנראה נהדר יקירתי, אז את מביאה כאלו ליריד של איילה? כי גם אני אהיה שם, זוכרת??
בהצלחה בירידים!
בהצלחה גדולה.
השבמחקמה זה הכוננית המהממת?
השבמחקבהצלחה המכירות !
עונת האביב הירידים והעוגיות.... שיהיה מוצלח טעים ונעים לכוווולם...
השבמחקמחכה לך כבר :)
מיכל מהר אדר
אוי, אני רוצה כוננית מהממת כזאת (על תכולתה, ברור), וואו, רשמתי לפניי וממש אשתדל להגיע.
השבמחקהכוננית שעון הממת. בטוחה שיהיו ירידים מהממים (:
השבמחקאני בדיוק חושבת על מתנה לחנוכת בית שתשלב עוגיות ושוברת את הראש איזה עוגיות להכין.
השבמחקבאת לי בזמן!
הכוננית מעלפת לחלוטין וצריכה להגיע לדעתי עם פאראמדיק צמוד.
אהובתי, העוגיות נראות טעימות שחבל על הזמן! תודה על המתכון :) יחכה לפעם הבאה של נגלת אפייה...
השבמחקהכוננית שעון מהממת לחלוטין!!! אני רוצה אחת כזו כשאדע סופית את הצבעים של הבית :-P
והמון הצלחה בירידים. שתחזרי בידיים ריקות וכיסים מלאים :)
אוהבת'תך! נשיקות מירה
הטורקיז הזה.... כמה יפה!
השבמחקהמדף נפלא! בהצלחה בירידים.
השבמחקאת בטוחה שהעוגיות אמיתיות ולא עשויות מעיסת נייר?
השבמחקנראה יאמי וקליל אבל אני נבהלת מהמחשבה על 400 גרם חמאה! (לך מותר... :-))
השעון המשופץ משגע, רעיון מבריק!
בהצלחה!
תודה על המתכון נראה טעים מאד
השבמחקאבא שלי זוכר עד היום את העוגיות שהכנת לו לפני שנה....שוב תודה.כמה ריגשת!
השבמחקהעוגיות האלה נראות נפלא ובהחלט ינוסו.
כמה עוגיות יוצאות מהכמויות שפירסמת?
בהצלחה בירידים,
נשיקות♥
אהובה שלי - איך שאני מתגעגעת!
השבמחקאם אכין כאלה עוגיות ואשים מיים, באמת תבואי? כי אם כן אני מיד מכינה, אפילו אם תגידי 600 גרם חמאה (-:
וכוננית השעון - מ-ע-ל-פ-ת (אני עם פיצ'ולה זה צריך להגיע עם פראמדיק).
ובהצלחה במכירות.
היי יעל. בטוח שהעוגיות טעימות רק שכמות החמאה ענקית לנו...ומאחלת המון המון הצלחה בירידים עם מעשי ידייך המופלאים. בטוח שאנשים יהנו ויאהבו !!!
השבמחקהעוגיות נראות ממש יאמי, ורעיון מצויין כדי לגמור את החמץ בבית אבל... מממ.. 400 גרם חמאה? שכחת שצריך ללבוש בגד ים בקרוב?? חחח... סתם סתם... פשוט אפשר להאכיל אנשים אחרים :):)
השבמחקהירידים נראים מדהימים! שיהיה בהצלחה :):)
תודה :)