המון זמן עבר מאז שפרסמתי פה מתכון שווה לעוגיות מיוחדות.
זה לא שאין לי מתכונים או שאני לא אופה, אלא שבשל העשייה היומיומית כמעט, המתכונים נדחקים איפהשהוא לירכתי במת העשייה והיצירה ולא מקבלים את המקום הראוי להם.
לפיכך, החלטתי עכשיו שזה זמן מצויין למתכונים מעולים, בעיקר לכל אלה שמנקים את הקמח מהמדפים, ואת המדפים מהקמח וכמובן שגם לכל השאר.
היתרון של עוגיות האגוזים האלה, מלבד היותן טעימות מאודדדדד, הוא שהן קלות ומהירות להכנה. שנתחיל?
המצרכים הדרושים:
250 גר' אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 חבילות חמאה 200 גרם כל אחת
4 כוסות קמח
10 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
לתשומת לב הרגישים לגלוטן - ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי.
ההכנה:
יש להמיס את החמאה (אפשר במיקרו), להוסיף את שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
ליצור כדורים קטנים מהבצק (כ-3 ס"מ קוטר), להניחם בתבנית במרחק אחד מהשני.
לאפות כ - 15 דקות ב - 160 מעלות.
לאחר שהעוגיות מתקררות, יש לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש...
כמה פשוט, ככה גם טעים.
שימו מים לקפה, אני באה...
אה, רגע... לפני כן... כחלק מההכנות לפסח יש להיערך גם בגזרת המתנות, נכון?
רציתי לומר שאני משתתפת בשני ירידים, ביחד עם עוד בנות מוכשרות שיוצרות ומארגנות מבחר רב של מתנות יפות למארחים, למתארחים, לאחיות ולאחים...
אז ככה -
היריד הראשון יערך ביום חמישי הקרוב, בביתה המהמם של מיכל המקסימה ברחוב מבוא הארז 5 בהר אדר, בין השעות 14:00 - 19:00, וכל תושבי הסביבה שקוראים כאן מוזמנים בכיף.
היריד השני בו אני משתתפת יערך בסטודיו של איילה ארבל בנס ציונה, במסגרת יום בתים פתוחים שעורכת עיריית נס ציונה לאומנים, ביום שישי, 30.3.12, בין השעות 9:00 - 14:00. במכירה ישתתפו בנות מקסימות במגוון תחומים - בגדי ילדים, קרמיקה, עיצובים בנייר, בובות ומוצרים תפורים, וגם אני עם שלל עבודותי.
בין מוצרי הפעם יהיו גם כונניות שעונים לשעבר, כמו זה שממש אתמול סיימתי להכין -
להתראות בשמחות,
יעל.
זה לא שאין לי מתכונים או שאני לא אופה, אלא שבשל העשייה היומיומית כמעט, המתכונים נדחקים איפהשהוא לירכתי במת העשייה והיצירה ולא מקבלים את המקום הראוי להם.
לפיכך, החלטתי עכשיו שזה זמן מצויין למתכונים מעולים, בעיקר לכל אלה שמנקים את הקמח מהמדפים, ואת המדפים מהקמח וכמובן שגם לכל השאר.
היתרון של עוגיות האגוזים האלה, מלבד היותן טעימות מאודדדדד, הוא שהן קלות ומהירות להכנה. שנתחיל?
המצרכים הדרושים:
250 גר' אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 חבילות חמאה 200 גרם כל אחת
4 כוסות קמח
10 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
לתשומת לב הרגישים לגלוטן - ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי.
ההכנה:
יש להמיס את החמאה (אפשר במיקרו), להוסיף את שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
ליצור כדורים קטנים מהבצק (כ-3 ס"מ קוטר), להניחם בתבנית במרחק אחד מהשני.
לאפות כ - 15 דקות ב - 160 מעלות.
לאחר שהעוגיות מתקררות, יש לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש...
כמה פשוט, ככה גם טעים.
שימו מים לקפה, אני באה...
אה, רגע... לפני כן... כחלק מההכנות לפסח יש להיערך גם בגזרת המתנות, נכון?
רציתי לומר שאני משתתפת בשני ירידים, ביחד עם עוד בנות מוכשרות שיוצרות ומארגנות מבחר רב של מתנות יפות למארחים, למתארחים, לאחיות ולאחים...
אז ככה -
היריד הראשון יערך ביום חמישי הקרוב, בביתה המהמם של מיכל המקסימה ברחוב מבוא הארז 5 בהר אדר, בין השעות 14:00 - 19:00, וכל תושבי הסביבה שקוראים כאן מוזמנים בכיף.
היריד השני בו אני משתתפת יערך בסטודיו של איילה ארבל בנס ציונה, במסגרת יום בתים פתוחים שעורכת עיריית נס ציונה לאומנים, ביום שישי, 30.3.12, בין השעות 9:00 - 14:00. במכירה ישתתפו בנות מקסימות במגוון תחומים - בגדי ילדים, קרמיקה, עיצובים בנייר, בובות ומוצרים תפורים, וגם אני עם שלל עבודותי.
בין מוצרי הפעם יהיו גם כונניות שעונים לשעבר, כמו זה שממש אתמול סיימתי להכין -
להתראות בשמחות,
יעל.