יום שלישי, 21 בספטמבר 2010

אצבעות קוקוס - מתכון לסוכוכוס (טוב נו, לסוכות...)

בתור חובבת קוקוס מושבעת, זה הרי לא הגיוני שלא יהיה לי מתכון לעוגיות שמעורב בו קוקוס. ולא, אני לא מתכוונת לעוגיות קוקוס מהזן שנמכר בפסח ומטרתו בעיקר לחנוק אורחים לא רצויים או להטביע ברווזים חפים מפשע באגם, אלא לעוגיות רכות ונימוחות בארומה של וניל ובציפוי קוקוס. קינשסה יקירתי, אם את לא מתחרטת, זה הזמן להפסיק לקרוא כי תיכף יגיע המתכון.

אגב, בגילי המופלג, הזיכרון כבר לא משהו ואני לא זוכרת מי נתן לי את המתכון הזה, אך יש לי אותו כבר הרבה מאוד שנים, ותמיד תמיד כיף לחזור ולעשות אותו. אז יאללה לעבודה, בערב עם הקפה תגידו שהיה שווה להתאמץ...

לבצק: 1 ק"ג קמח
         2 אבקת אפייה
         2 חמאה/מחמאה מומסת - 200 גר' כל אחת
         2 ביצים
         3/4 כוס שמן
         1 כוס מים רותחים

יש לשים את כל החומרים בקערה וללוש לבצק אחיד. לתת לבצק לנוח קצת, בעיקר כדי שיתקרר מהמים הרותחים ולא יתפרק בעבודה, משהו כמו רבע שעה.

הכנת העוגיות: לרדד את הבצק על משטח העבודה לעובי של כ-3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן, כמו בתמונה.


לגלגל כל עיגול לאצבע (הייתי אומרת לגלגל לסיגר, אבל סיגר זה לא בריא, אז נישאר עם אצבע...) ולהניח בתבנית. לא להצמיד את העוגיות יותר מדי זו לזו היות ויש בבצק אבקת אפייה והן קצת תופחות באפייה.

לאפות ב - 180 מעלות עד שהעוגיות יזהיבו.

ב-י-נ-ת-י-י-ם, עד שהעוגיות יצאו מהתנור, יש להכין סירופ כדי לטבול את העוגיות לאחר אפייתן. את הסירופ מכינים מ - 2 כוסות סוכר, 2 כוסות מים והרבה תמצית וניל (סתם, יש לשים לפי הטעם, אני אוהבת הרבה...).

יש לבשל את הסירופ על האש עד להמסה מוחלטת של הסוכר במים ואז לכבות את הגז.

כשהעוגיות יוצאות מהתנור יש לטבול אותן בסירופ היטב מכל צדדיהן, לא יותר מדי זמן כדי שלא יתפרקו, אך גם לא מעט מדי זמן כדי שבכל זאת יספגו את המתיקות של הסירופ, שהרי בבצק אין סוכר.


ואיפה הקוקוס בכל זה אתם שואלים??

אז זהו, שפה. זהו שלב הקוקוס. יש להכין קערה גדולה עם המון קוקוס, בה יש לגלגל כל עוגיה מיד בצאתה מהטבילה בסירופ. יש לעטוף את העוגיות היטב בקוקוס, ולהניח בקופסה לאחסון אחת על השניה.
יוצאות ה-מון עוגיות. כדי להאריך את "חיי המדף" שלהן מומלץ להחזיקן במקרר היות והלחות מהסירופ מקצרת את חייהן באחסון רגיל בטמפ' החדר.

מצד שני, גם העובדה שהן טעימות מקצרת מאוד את חיי המדף שלהן, אז תחליטו אתם איפה ואם בכלל לאחסן אותן.

נו? מוכן? אפשר לבוא לקפה?
חג סוכות ש-מ-ח,
יעל.

14 תגובות :

הניק זיקוקית תפוס אמר/ה...

נראה מעולה רק תגידי מה הכוונה ב-2 חמאה? 2 חבילות של 100 גרם?

יעל אמר/ה...

סליחה. 2 חבילות של 200 גר' כל אחת. תיכף אתקן למעלה.
תודה על שימת הלב לפרטים הקטנים.

יעל.קיפודים אמר/ה...

נראה מעולה, אבל אין מצבבבב שאני מכינה דבר כזה.
יותר פשוט להזמין את עצמי אליך פעם לקפה, לא?
:-)

Dafi אמר/ה...

נראה טוב מדי! מתכון לא שגרתי,עושה חשק לנסות(:

Big Mook Craft אמר/ה...

יאמי יאמי....מזכיר לי את העוגיות המרוקאיות של סבתא שלי ז"ל.....מתה על קוקוס!!!

פ.ג אמר/ה...

חכי לי (פלוס 3) היום ב- 16:30

פ.ג

Orit אמר/ה...

קוקוס ואני חברים רק אצל אחרים...
כשתכיני בצק עוגיות אני אצלך ;-)

אנונימי אמר/ה...

באופן כללי אני יותר בעד הבצקים והפחממות
(לכן התמונות הראשונות פתחו לי את כל צ'אקרות התאבון ו.. הופ. הנה עוד טיפת ריר!)
ופחות מתחברת לקוקוס, לא מתחברת כלל לאפייה
או שהייה ממושכת במטבח באופן כללי שהיא מעבר למזיגת כוס מים/טיגון חביתה/חיתוך סלט, אבל פה אני כבר גולשת. הרי לא מדברים עלי...
כך שנראה לי שאין מנוס אלא להביא את עצמי והצלוליטיס שמחובר אלי להתנחלות קצרה (או שמא ארוכה?) אצלך.
המים רתחו? להתניע?

חג שמייייייח!

פנינה

פיק פוק אמר/ה...

היי
נראה טעים

פתחתי בלוג חדש אשמח אם תכנסי
וגם פירסמתי שם את הבלוג שלך....
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=picpuk

פיצ'ולה אמר/ה...

לא, די, הרגת אותי עכשיו!
מה יהיה עם הדיאטה (עלאק...)?
אבל אני פולניה, הייתי חייבת לשאול...
אוף! בשבועיים האחרונים אני מוצפת מתכונים מוצלחים ומשמינייייייייייים!

sweet miss pudding אמר/ה...

כרגיל נראה ממש מעולה .

מימס mimms אמר/ה...

איזה כייף, גם אני חולה על קוקוס!
בטוח שינוסה בקרוב ואין סיכוי שיגיעו לאיחסון למקרר :o))
ולקפה+ את תמיד מוזמנת, את מכירה כבר את הדרך
(ד"א יש כבר ידיות.....)

Unknown אמר/ה...

אז 400 גר חמאה או מחמאה

yaelel אמר/ה...

כתבתי... 400 גרם ממה שתחליטי. אני משתמשת בחמאה. שומרי הכשרות ומעדיפי הפרווה משתמשים במחמאה.
בכל מקרה, זה 400 גרם.
בהצלחה!