יום שלישי, 22 במרץ 2016

שאני אקפנטר? מתכונים לקונפיטורות שוות!

פורים.

אף פעם לא חיבבתי את חג הפורים. הוא נמצא אצלי בקטגוריית החגים הלא אהובים במיוחד, יחד עם ל"ג בעומר ופסח, או ליתר דיוק, ליל הסדר, שנמתח כמו מסטיק שנגמר לו הטעם כבר מזמן.

לעומתו, את חול המועד פסח אני מאודדדדדד אוהבת ☺.

רוב הקוראים בטח לא יסכימו איתי, כי מי לא אוהב את פורים (אני! אני!), אבל, כל אחד והאהבות שלו...

אני לגמרי שונאת את כל העניין של התחפושות, אך מצד שני, אני לגמרי מתפעלת מאלו שמתחפשים ביצירתיות מרקיעת שחקים ולא מסתפקים בתחפושות הקנויות המופיעות באלפי עותקים בכל צעד ושעל.

גם עניין משלוחי המנות לא גרם לי אף פעם לצאת מגדרי, כי לדעתי אפשר לשלוח כל השנה משהו טוב למישהו אהוב, ולא צריך יום מיוחד בשביל זה.

זו דעתי, ותאמינו לי שאני שולחת לאורך כל השנה, יעידו על כך חבר או שניים... :)

השנה, בתי אהובתי, מחמל נפשי, ביקשה שנכין משלוחי מנות לחבריה הקרובים, שמן הסתם, אנו מכירים גם את הוריהם.

החלטנו להכין משלוחים שמורכבים ברובם מתוצרת ביתית שכללה קונפיטורות, עוגיות ומאפים מיוחדים שכיף לקבל ובריא לאכול, יותר ממארז תפוצ'יפס ודומיו, בכל אופן.

הפוסט הזה יתמקד בקונפיטורות. אם יהיה ביקוש לשאר המתכונים של המאפים שבתמונות, אכתוב גם אותם בשמחה ☺

קונפיטורת גזר ננסי

מצרכים

1 חבילת גזר ננסי קפוא של סנפרוסט (800 גרם).
600 גרם סוכר.
2-3 מקלות קינמון.
כמה גרעיני ציפורן.
כוס מיץ תפוזים.
חצי כוס מים.
ליבה של תפוח עץ גרנד סמית (לא חובה, אך רצוי שתהיה בסיר, היות והיא משחררת פקטין שעוזר להסמכה).
מתחילים יום לפני. 
מפשירים את הגזר, ומניחים בסיר יחד עם הסוכר, מקלות הקינמון וגרעיני הציפורן. מכסים ומשהים לילה במקרר. בטמפרטורות שיש עכשיו אפשר גם מחוץ למקרר.למחרת, מניחים את הסיר ללא המכסה על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. כשתכולת הסיר רותחת, יש להעביר אותו לאש הכי קטנה בכיריים, ולהמשיך את הבישול כשעתיים נוספות תוך כדי ערבוב כל כמה דקות.

לאחר כשעתיים, יש לכבות את האש, ולהניח לקונפיטורה להתקרר.

בינתיים ניתן להכין צנצנות זכוכית נקיות שנשטפו במים רותחים כדי להעבירן עיקור קל, או להכין את הלחם עם החמאה ולהסתער על הסיר ☺



קונפיטורת גזר וחטיפי בריאות

קונפיטורת תאנים ואגוזי מלך

מצרכים - 

1/2 קילו תאנים מיובשות (דבלים).
400 מ"ל מים
40 מ"ל מיץ לימון
80 מ"ל מים (כן, מים מופיעים פעמיים)800 גרם סוכר300-400 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
מתחילים בחיתוך הדבלים לקוביות או רצועות קטנות וניקוי ה"עוקצים" שלהן.
לאחר סינון כל הפסולת, שוטפים את קוביות / רצועות הדבלים ומניחים בסיר קטן.
מוסיפים להן 400 מ"ל מים ומשהים בצד כארבע-חמש שעות.


לאחר שעבר פרק זמן ההשריה, לוקחים סיר נוסף ובו שמים את הסוכר, מיץ הלימון, ו-80 מ"ל המים הנוספים.
מניחים את שני הסירים על הגז.
את הסיר עם התאנים מביאים לרתיחה, ומיד לאחר מכן מנמיכים לאש הכי קטנה וממשיכים בבישול כרבע שעה.
את הסיר עם הסוכר מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרמל עדין (כרבע שעה בישול, רואים שינוי בצבע הנוזל שהוך לזהוב).


הבישול של שני הסירים אמור להסתיים פחות או יותר במקביל (כרבע שעה - עשרים דקות בסך הכל).
מכבים את האש ושופכים את הקרמל לסיר התאנים, ומערבבים היטב, שימו לב לצבע הקרמלי העשיר שהתקבל ביחס לתמונה הראשונה.


לאחר ערבוב הקרמל מוסיפים את האגוזים 


וזהו. מגישים בצלחת ויושבים לאכול. זה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםם......

חמאה וקונפיטורות? שילוב מנצח!!

בתוספת עוגיות תחרה שקדים

שיהיה לכולנו, למתחפשים וגם לאלה שלא, חג שמח!!
יעל.

2 תגובות :

Unknown אמר/ה...

יעלי יקרה,
כדי שתדעי שאת לא מדברת אל עצמך, אומר שאת באמת מישהי מאד מיוחדת. מזדהה איתך בכל מאת האחוזים בקשר לפורים. אגב, מצוות משלוח המנות, ע"פ ההלכה היא לשלוח לאיש אחד שתי מנות אוכל. כלומר גם תפוח עץ ובקבוק יין הם משלוח מנות. בוודאי שכל הזבלים העטופים בעטיפה צבעונית ומרשרשת מיותרים. תודה עבור מתכון קונפיטורת הגזר. פורים שמח לך ןלבני ביתך יקרה שלי.

אנונימי אמר/ה...

הכי כיף להכין (וגם לקבל) משלוח מנות מתוצרת ביתית!
חג שמח!!