אחד מתחביביי הרבים הוא המטבח. אני אוהבת לאפות ולבשל, ובעיניי, המטבח הוא חלק טבעי והמשך מתבקש לכל מי שחי חיי יצירה בכל תחום שהוא.
האהבה העיקרית שלי היא האפייה, בייחוד של מאפים טובים, עוגיות מיוחדות, וכמובן מגוון נרחב של תוצרי בצק שמרים, מלוחים ומתוקים.
מי שמתארח אצלי בסטודיו מכיר היטב את הלחמניות שאני אופה ומגישה כחלק מהכיבוד בסדנאות. ישנם כמה סוגים של לחמניות שאני אופה, אך במשך הזמן הבחנתי שהלחמניות האהובות ביותר הן הלחמניות המתוקות, ופעמים רבות אני מתבקשת לתת את המתכון.
לפיכך, החלטתי הפעם לשתף את כולם במתכון הלחמניות המתוקות, מלווה בצילומים של התהליך והתוצאה. ראו הוזהרתם, תמונות קשות לפניכם J.
נתחיל בתמונה מהסוף, סתם בשביל החשק, בעיקר למי שאין כוח למתכונים.. זה לא מסובך, מבטיחה!
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל, מנופה
3 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
יש לשים את כל החומרים לבצק יחד בקערת המיקסר (או בקערה רגילה, אם לשים את הבצק ביד), וללוש אותם כ - 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
למי שלא מנוסה בשמרים יש לשים לב לשני כללים חשובים בעבודה עם שמרים -
1. אסור שהשמרים יגעו במלח (המלח פשוט הורג אותם והבצק לא יתפח). כדי להימנע ממגע ישיר בין המלח לשמרים, יש לשים את השמרים בקמח המנופה, לערבבם היטב, ואז להוסיף את כפית המלח.
2. המים בהם אנו משתמשים חייבים להיות פושרים או בטמפרטורת החדר. מים חמים מדי או רותחים הורגים את השמרים.
את הבצק שנוצר, אנחנו מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד לתפיחה במקום חמים ונעים.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה, לשים קלות להוצאת האוויר, ומחלקים ל - 32 חלקים.
ועכשיו אתם בטח שואלים: "איך לעזאזל מחלקים ל - 32 חלקים?"
התשובה די פשוטה: מחלקים את הבצק לחצי, ושוב לחצי, וכל חצי לעוד חצי, ועוד אחד, עד שנוצרות 32 חתיכות נאות.
מגלגלים כל חתיכה לכדור נאה, ומניחים את הכדורים בתבניות שטוחות במרווח מספיק האחד מן השני, כדי לאפשר ללחמניות מקום לתפיחה.
מכסים את התבנית במגבת רכה ומניחים אותה במקום חמים כ - 20 דקות כדי לתת ללחמניות זמן לתפוח. בינתיים, מפעילים את התנור ומכוונים לטמפרטורה של 180 מעלות.
שנייה לפני הכנסתן לתנור, מושחים את הלחמניות בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום או סוכר גבישי, אותו ניתן לקנות בחנויות מתמחות.
כשהלחמניות מזהיבות, לאחר אפייה קצרה (כעשר דקות, פלוס מינוס, תלוי בעוצמת התנור), מוציאים אותן ומניחים להתקרר, רצוי על רשת, אך לא חובה.
בהגשתן, מומלץ לצרף אליהן חמאה רכה וריבה משובחת (טוב, נו, גם צלחת אדומה עם נקודות לבנות...).
מאותו הבצק ניתן להכין חלות מתוקות, ומי שאוהב, יכול להוסיף גם צימוקים (לא אומרים איכס על אוכל, לא אומרים איכס על אוכל....) בשלב לישת הבצק.
נכון פשוט?
לסיום, עוד הצצה צבעונית קטנטונת ל"בקרוב פה בסטודיו", פרטים מלאים בפוסט הבא!
בתאבון!!!
יעל.
האהבה העיקרית שלי היא האפייה, בייחוד של מאפים טובים, עוגיות מיוחדות, וכמובן מגוון נרחב של תוצרי בצק שמרים, מלוחים ומתוקים.
מי שמתארח אצלי בסטודיו מכיר היטב את הלחמניות שאני אופה ומגישה כחלק מהכיבוד בסדנאות. ישנם כמה סוגים של לחמניות שאני אופה, אך במשך הזמן הבחנתי שהלחמניות האהובות ביותר הן הלחמניות המתוקות, ופעמים רבות אני מתבקשת לתת את המתכון.
לפיכך, החלטתי הפעם לשתף את כולם במתכון הלחמניות המתוקות, מלווה בצילומים של התהליך והתוצאה. ראו הוזהרתם, תמונות קשות לפניכם J.
נתחיל בתמונה מהסוף, סתם בשביל החשק, בעיקר למי שאין כוח למתכונים.. זה לא מסובך, מבטיחה!
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל, מנופה
3 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
יש לשים את כל החומרים לבצק יחד בקערת המיקסר (או בקערה רגילה, אם לשים את הבצק ביד), וללוש אותם כ - 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
למי שלא מנוסה בשמרים יש לשים לב לשני כללים חשובים בעבודה עם שמרים -
1. אסור שהשמרים יגעו במלח (המלח פשוט הורג אותם והבצק לא יתפח). כדי להימנע ממגע ישיר בין המלח לשמרים, יש לשים את השמרים בקמח המנופה, לערבבם היטב, ואז להוסיף את כפית המלח.
2. המים בהם אנו משתמשים חייבים להיות פושרים או בטמפרטורת החדר. מים חמים מדי או רותחים הורגים את השמרים.
את הבצק שנוצר, אנחנו מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד לתפיחה במקום חמים ונעים.
לפני... |
אחרי! |
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה, לשים קלות להוצאת האוויר, ומחלקים ל - 32 חלקים.
ועכשיו אתם בטח שואלים: "איך לעזאזל מחלקים ל - 32 חלקים?"
התשובה די פשוטה: מחלקים את הבצק לחצי, ושוב לחצי, וכל חצי לעוד חצי, ועוד אחד, עד שנוצרות 32 חתיכות נאות.
חצי, רבע, שמינית... |
...שלושים, שלושים ואחת, שלושים ושתיים! |
מגלגלים כל חתיכה לכדור נאה, ומניחים את הכדורים בתבניות שטוחות במרווח מספיק האחד מן השני, כדי לאפשר ללחמניות מקום לתפיחה.
מכסים את התבנית במגבת רכה ומניחים אותה במקום חמים כ - 20 דקות כדי לתת ללחמניות זמן לתפוח. בינתיים, מפעילים את התנור ומכוונים לטמפרטורה של 180 מעלות.
הלחמניות לאחר תפיחה, שימו לב למרווחים שהצטמצמו בתבנית |
שנייה לפני הכנסתן לתנור, מושחים את הלחמניות בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום או סוכר גבישי, אותו ניתן לקנות בחנויות מתמחות.
כשהלחמניות מזהיבות, לאחר אפייה קצרה (כעשר דקות, פלוס מינוס, תלוי בעוצמת התנור), מוציאים אותן ומניחים להתקרר, רצוי על רשת, אך לא חובה.
בהגשתן, מומלץ לצרף אליהן חמאה רכה וריבה משובחת (טוב, נו, גם צלחת אדומה עם נקודות לבנות...).
מאותו הבצק ניתן להכין חלות מתוקות, ומי שאוהב, יכול להוסיף גם צימוקים (לא אומרים איכס על אוכל, לא אומרים איכס על אוכל....) בשלב לישת הבצק.
נכון פשוט?
לסיום, עוד הצצה צבעונית קטנטונת ל"בקרוב פה בסטודיו", פרטים מלאים בפוסט הבא!
בתאבון!!!
יעל.
37 תגובות :
אוי, זה נראה טוב, אסור להראות תמונות כאלה קשות לאנשים שנמצאים בעבודה...
בהחלט בישול זה תחום יצירתי. בישול זה לא רק "לעקוב" אחרי הוראות. אהבתי את "קודם התמונה מהסוף"! מקסים.
בתור ירוקה אני חושבת שאפשר לוותר על הניילון הנצמד (איך עשו הסבתות שלנו בגולה? - למי היה ניילון?) מרטיבים מגבת מטבח נקייה ומכסים עמה את הקערה. עובד יופי.
והינשופים? - הורסים!!!!
♥
YYY ניראה סוף.
רק 10 דקות אפיה וזה מוכן ?
דדדדדדדדיייייייי!!!
הריח הגיע עד פה , יאמי....
נראה פשוט, טעים וקל.
חייבת לנסות, הבעיה שבחום הזה כל מה שמערב תנור עושה לי להתרחק....
והינשופים ההורסים שלך , מה יהיה ?
נראה כל כך טעים!!!!
אני מנסה להימנע מלחמים וככה את באה לי...עם התמונות המגרות והריח שאני כמעט ויכולה להריח עד פה? זה יפה ככה?
הינשופים מתוקים כ"כ-יאללה שיגיע הבקרוב (-:
נראה מעולה!
תודה על השיתוף
יעל יקרה שכמותך,
אין כמוך בנתינה - תודה על הכל!!!
התמונות מדהימות, הלחמניות המעלפות האלה עוד יהרסו דיאטה (אהמ אהמ...), זה ברור.
אני רואה שהשלישי נולד עם גבות כתומות... מדליק! אהבתי. תוספת נפלאה לתאומים הלא זהים שלו.
אוהבת אותך מאד!
הילה
מקופלת - חחח... בגלל זה בדיוק לא צריך ללכת לעבודה... :-)
סיגל - תודה רבה, ואכן, מגבת רטובה זו גם אפשרות. האמת היא שיש עוד כמה אפשרויות ומלא "טריקים" להתפחת שמרים, אבל זה כבר נושא לפוסט שלם ונפרד. הלכתי על הקצר והזמין ביותר, גם למתחילים.
ברלה - תודה רבה, וכן, בתנור שלי זה 10 דקות, ואני מניחה שגם באחרים זה נע סביב הזמן הזה, פלוס מינוס.
לילך - אנחנו חייבות! חייבות להשלים את המפגש שהתפוגג לנו... :-)
ליטל - תודה רבה!
יעלי - תיכף, תיכף זה בא ואשמח מאוד לראות גם אותך!
שבלוליק - תודה!
הילה - את מיוחדת, והכל נעשה באהבה. גם הלחמניות שהורסות דיאטה... טוב, נתמקד בפירות כרגע, אבל אח"כ, נשלים פערים, טוב?
היי יעל, לחזור מפאריז "ולהריח" את הלחמניות שלך - איזה כיף.
ועוד עם חמאה... אוללללללה.
מ'- בשביל מהממת, ועוד אחת בשביל מגניבה, והשלישית...- מתי תתפני??? התגעגעתי בטירוף מקסימה שלי (מ' רביעית בלתי נמנעת....)
ישבתי לידן והיה קשה מאד להמנע! היצלחתי ולכן אני אבקש שידור חוזר אחרי שירדו ממני אי אלו קג'... נשיקות.
יואו יעלי!! זה מהמם, אני מרגישה את הריח עד הנה.....
איך בא ליייייייי
נשיקות מותק♥
ורד - איזו מחמאה! תודה!
רותי - נשמה טובה שכמוך, עודמעט החופש יסתיים, והכל ישוב למסלולו... אוהבת אותך!
ריבי - מבטיחה סלסילה במיוחד בשבילך :-)
אנונימית - לא יודעת מי את, אבל תודהההההה!
ככה עושים? אני כל כך משתדלת להמנע משחיתויות שכאלה אבל זה נראה כל כך מפתה ....
גם הצבעונים שבסוף מפתים מאוד ... מחכה לראות מה את רוקחת. זה חייב להיות יפיפה!
טוב מה נשאר להגיד? שכל התגובות הקדימו אותי... כי זה באמת נראה כל כך טוב שמריחים עד כאן, שהמתכון נראה קל גם לי, שמעולם לא אפיתי עם שמרים ושהינשופים מגבירים את הפיתוי להתאמץ ולהגיע לסטודיו. בסוף זה יקרה... מבטיחה (-:
הקדמת אותי יקירתי, כי רציתי לבקש את המתכון! אצלנו התלהבו קשות מהטעים טעים הזה, ואימא שלי אמרה שהלחמניות מזכירות לה את הלחם של סבא יוסף (שזו, יקירתי, וואחד וואחד מחמאה!) :)
הספרים שלך אצלי, אני אקפיץ אותם במשך היום היום או מחר (או שתבואי אליי לקחת אותם :-P חחחח LOL!)
נשיקות מותק! וכבר מחכה לראות את הינשופים המטריפים שלך :)
נשיקות, מירה
עיסת נייר או בצק - הכל נראה כל כך מדוייק ומפתה אצלך!
עיסת נייר או בצק - הכל נראה כל כך מדוייק ומפתה אצלך!
יעל.קיפודים האנונימית
אחחחח הן היו כל כך טעימות אוני חייבת לומר שאם לא הייתי ממהרת היהתי אוכלת הרבה יותר מ4 (!) (מזל שמיהרתי).
תודה!
הלחמניות האלו צריכות כבר לקבל כוכב על המדרכה בהוליווד!
הכנתי, ויצא מצויין! תודה רבה :) שפירית79
שרון - תודה רבה!!
תמי - כשתגידי שאת באה, אכין לחמניות :-)
מירה - זו באמת מחמאה ענקית! תגידי לאמא שלך שיש עוד המון מתכונים טעימים, היא מוזמנת בכיף תמיד!!
יעל האנונימית - תודה רבה!!
רחלי - חחח... בגלל זה בדיוק לקחתי אותך מהר מ"זירת הפשע"... :)
פיצ'ולה - תודה, איזו מחמאה!!
שפירית - זה הדבר שהכי כיף לי לשמוע! אני שמחה כל כך לשמוע שמישהו ניסה ויצא מעולה. תודה רבה!!
מה זה בא לי כזאת לחמנייה על הבוקר!
יאמי!
זה בצק מעולה ללחמים מכל הסוגים. כך אני מכינה גם את הבצק לפיצה, רק בלי הסוכר. עשית לי חשק ללחמניות ואכין ל"ילדים" בקרוב! :-)
חייבת לנסות במהרה....
נראה מעולה !
LoolaB
נראה ונשמע ממש מעולה - אנסה להכין להורי בעלי בשבת.... :)
מעניין אם אפשר לשלב גם קמח חיטה מלאה במתכון הזה?
תקשיבי יש לי שאלה לגבי צביעת רהיט - מצאתי איזה כוננתי מעופשת שהולכת להפוך לאוצר :) על איזה צבעים לעץ את ממליצה ואיך רצוי לעבד אותה לפני הצביעה?
הכוננית כבר צבועה אבל אני נרוצה להוריד ממנה את הצבע...מספיק לעבוד עם מיישפת חשמלית או שצריך להוריד את הצבע הישן קודם כל...בקיצור - הצילו :)
אלונה וסמדר - תודה רבה!!!
טל - תודה רבה! וכן, אפשר לערב קמח מלא, ביחס של 2 כוסות קמח מלא + 5 כוסות קמח רגיל (1 ק"ג ביחד).
לגבי הכוננית - שייפי אותה היטב מהצבע הקיים, מלאי חריצים/סדקים אם יש בחומר מילוי, וצבעי בצבעים על בסיס מים (אוניאור של נירלט למשל...).
אח"כ, צפי בלכה אקרילית על בסיס מים.
בהצלחה!
בהחלט תמונות קשות לצפייה יכולה לדמיין את הריח והטעם עם החמאה .....
מזל שאי אפשר לאכול את המסך... נראה כל כך יאמי !!! :-)
תודה על המתכון, שומרת את הפוסט במועדפים :-)
וואו הן נראות כל כך טעימות ומתוקות!! ובאמת פשוטות להכנה :)
תודה רבה!!
וואו, נראה מעולה מעולה!! הולכת לנסות עכשיו...
כמה זמן בערך זה אמור לתפוח (בהתפחה הראשונה)?
אה, ועוד שאלה - כשאת כותבת כוס, את מתכוונת לכוס של 200 מ"ל? 240?
דקלה,
מקווה שהצליח, מדובר בערך בחצי שעה עד ארבעים דקות תפיחה בקיץ. בחורף, זה קצת יותר, אבל גם אז יש אמצעים לזירוז התהליך.
בתאבון!
ו... כוס הכוונה ל - 200 מ"ל.
הימרתי והשתמשתי בכוס של 200, אני שמחה שזאת אכן היתה הכוונה :-)
הלחמניות יצאו פשוט מדהימות!!
המון תודה!
ואוו איך שראיתי את המתכון רצתי להכין, עכשיו הלחמניות בהתפחה שניה, אחרי שגילגלתי לכדורים, אבל לא משנה כמה גילגלתי יש בהן סדקים, איך אפשר למנוע את זה?
הכדורים שאני מכינה הם ממש קטנים (מחלקים את הק"ג ל - 32 כדורים), כך שאין ממש מקום לסדקים...
יכול להיות שהבצק שלך קצת יבש? בכל מקרה, אם את בהתפחה שנייה, גם אם הוא יבש אין כל כך מה לעשות, תמשיכי עם התהליך, וגם אם יהיו סדקים אז לא נורא, העיקר שיהיה טעים!
בתאבון!
הוסף רשומת תגובה